Политическа криза в Сопот: БСП изключи и кмета

Скандалът се разраства, уволнени са общинари, които са партийни членове

Организацията на БСП в Сопот изключи и кмета на града Деян Дойнов от  партията. Отстраняването му от редиците на модерната лява идва седмица след изключването и на зам.-кмета Николай Новаков.

Скандал в редиците на БСП: Изключиха зам.-кмета на Сопот

След обсъждане на фактическото състояние на общината Общинският съвет на БСП  свали политическото си доверие към  Дойнов, като  кмет и  се  разграничи от действията му, съобщават от пресцентъра на партията в Пловдив.

„Сред очертаните от социалистите проблеми бяха липсата на диалог и прозрачност при вземането на решения за управлението на общината и изолацията на членовете на партията при решаването на  важни за общността  въпроси“, се казва в прессъобщението.

В него се допълва, че настъпилото напрежение след изключването от БСП на зам.-кмета на общината довело до уволнението  от общинската администрация на членове на БСП, открито застанали против действията на Новаков.

„БСП трудно извоюва победа през 2015 година. Заедно с жителите на общината искахме кмет, който да управлява компетентно, справедливо и прозрачно. Ангажирахме се да преодолеем последиците от едно недобро управление, от което общината бе задлъжняла и със запорирани сметки.  Вярвахме, че сме излъчили кандидат, който ще успее” , заяви лидерът на социалистите Станислав Стоенчев.

„Обещахме на хората промяна.  За нас е важно какво мислят жителите на Сопот  и затова   групата  на  БСП в  Общински съвет  Сопот ще бъде  отговорна  опозиция на управлението, в което участват и  съветниците от  ГЕРБ,  и  съветниците от Коалиция „Заедно за просперитета на Сопот и Анево“, представляваща  бившия кмет на общината Веселин Личев”, декларира Стоенчев.

Подобни статии

Top