Полицаи консултират пловдивчани на Техническия панаир

ОДМВР – Пловдив с постоянно участие на изложението „Ауто сити Пловдив 2019”

За втора поредна година служители от сектор “Пътна полиция” при областната дирекция на МВР ще предоставят полезна информация за безопасно шофиране и съвети за намаляване на пътнотранспортните произшествия на посетителите на „Ауто сити Пловдив 2019“ на Международния технически панаир. Инициативата е част от активната превантивна дейност за повишаване сигурността на движение и намаляване на пътнотранспортния травматизъм на обслужваната територия. Осъществява се в тясно сътрудничество с организаторите на изложението, Областна администрация, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, БЧК, клуб „Щереви Рали Тим“ и Регионално управление на образованието.

Рали пилоти  дават съвети за безопасно шофиране в кампанията „Отговорни на пътя“

В дните от 23 до 28 септември, в обособената зона на ОДМВР – Пловдив между палати №7 и №8, желаещите могат да получат консултации за процедурите и необходимите документи за регистрация на новозакупен автомобил, както и да им бъде оказана помощ за окомплектоването на необходимите документи за покупка по време на самото изложение. Предвидена е и възможност за електронна справка на шофьорите за евентуални нарушения  на пътя.

Специално внимание към децата

Специално внимание ще бъде обърнато на децата, към които са насочени усилията на полицията за формиране на правилно поведение на пътя. За тях са предвидени тематични беседи и практически занимания по безопасност на движението. От активистите на БЧК ще им бъдат демонстрирани начините за оказване на първа помощ при инциденти, а в състезателния бокс на клуб „Щереви Рали Тим“ ще могат да се снимат със самите шампиони и техния автомобил.

Подобни статии

Top