Полицаи подгониха дрогиран шофьор, той се блъсна в гараж във Велинград

Срещу 19-годишния водач и спътника му са образувани бързи производства

Шофьор и негов спътник притежаващи наркотици не изпълнили полицейско разпореждане и се ударили в гараж, съобщиха от полицията в Пазарджик.

Случката се разиграла в събота следобед на една от улиците във Велинград. Местен автопатрул засякъл лек автомобил „Мерцедес“. Униформените предприели действия за неговото спиране, като подали светлинен и звуков сигнал с патрулния автомобил. Водачът обаче не се подчинил, натиснал педала на газта и продължил по пътя си.

Униформените забелязали, че по време на движение от страната на пътника били изхвърлени два полиетиленови плика. Преследването продължило и след близо километър „Мерцедес“-ът се блъснал в гараж и спрял. Полицаите действали светкавично и на място били задържани шофьорът А.К.- 19 г. от Велинград и неговият спътник Ф.В.- 34 г. от София. И двамата са стари познайници на полицията, регистрирани са за притежаване на наркотици.

По време на полицейските действия са открити и двата изхвърлени плика, които съдържали бял прах и суха зелена листна маса. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на амфетамин и канабис. Освен всичко това, водачът на леката кола управлявал возилото  под въздействието на наркотични вещества.

Двамата са задържани в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. Иззети са общо близо 6 грама амфетамин и 36 грама с марихуана.

Срокът на задържане на мъжете е удължен от наблюдаващ прокурор при Районна прокуратура Велинград със 72 часа.

По случаите са образувани бързи производства за притежаване на наркотици, неподчинение на полицейски орган и управление на МПС под въздействието на дрога

Top