Полицаи спипаха 16 непълнолетни в барове и клубове посред нощ

Акцията е на ОДМВР – Пазарджик

16 непълнолетни без придружители в питейни заведения са установени по време на голяма полицейска акция в нощта на петък срещу събота, съобщиха от ОДМВР – Пазарджик. Специализираната операция е проведена на територията на Пазарджик, Пещера, Септември и Панагюрище. Проверявани са питейни и увеселителни заведения, нощни клубове и обществени места около тях.

В резултат на това органите на реда са установили 16 непълнолетни, които след 22 часа са пребивавали без пълнолетен придружител.

В противоречие с всички забрани на някои от тийнейджърите е сервиран и алкохол. Установен е и случай, при който пълнолетен младеж е предоставил личната си карта на свой непълнолетен приятел, за да я представи пред проверяващите полицаи. На две от заведенията е проверена и охраната съгласно Закона за частната охранителна дейност. Установени са нередности при воденето на необходимата документация.

Всички непълнолетни са отведени в Районното управление в Пазарджик, където е установена тяхната самоличност и са проведени беседи с инспектори „Детска педагогическа стая“. След това – срещу разписка, всички деца са предадени на родителите им. Предстои съставянето на актове за установените нарушения съгласно Закона за закрила на детето.

Подобни статии

Top