Полицаи спипаха трафикант с 8 мигранти на магистралата край Белозем

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъжа, подпомогнал осемте сирийци да преминат незаконно през страната

Пловдивски полицаи спипаха трафикант с осем мигранти край Белозем вчера. Срещу 50-годишния трафикант с инициали Е.Д. е повдигнато обвинение за това, че на 9.09.2021 г., на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Белозем, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага е подпомогнал 8 чужди граждани да преминат незаконно през страната, чрез използване на моторно превозно средство.

Вчера на автомагистрала „Тракия“, в района на с. Белозем, обл. Пловдив, полицейски патрул на ОД на МВР – Пловдив спрял за проверка лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от Е.Д. Установено било, че в колата пътували 8 чужденци, представящи се за граждани на Сирия, всички мъже. Някои от тях се намирали в багажника на автомобила, а другите – на задната седалка. Е.Д. трябвало да ги откара до гр. София,  като те искали да стигнат до Австрия и Германия. Установено е, че чужденците влезли в България от Турция през „зелена граница“.

Обвиняемият Е.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. По бързото производство се извършват процесуално – следствени действия.

Снимката е илюстративна

Един коментар

  1. Аксел написа:

    Между Белозем и Опълченец бензиностанцията OMV е пълна с такива мигранти явно необезпокоявани от никой.

Top