Полицаите излизат на протест „За достойно заплащане“

Полицаите излизат на протест "За достойно заплащане"

Полицаи от цялата страна излизат днес на протест

под надслов „За достойно заплащане“. Протестът се организира от Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, съобщиха от синдиката.

Недоволството на ченгетата ще започне в 12.30 часа

в градинката пред МВР. Оттам ще тръгне шествие, чиято първа спирка ще бъде Министерство на финансите, а крайната цел – площад „Народно събрание“. Именно пред Народното събрание на Република България в 13.00 часа ще започне и протестният митинг на СФСМВР.

Колегите на протестиращите служители, които ще са на работа на 21-ви и на 22-ри октомври 2017 г., ще покажат своята подкрепа и солидарност, слагайки значки на униформите си.

Над 150 души от Пловдив –

полицаи, пожарникари и държавни служители ще присъстват на протеста.

Към протеста на полицаите ще се присъединят и служители на затворите в София, Варна, Сливен, Бобов дол, Пазарджик и поправителният дом за непълнолетни в Бойчиновци. Очаква се и представители на дружествата на Синдикат на служителите в затворите в България от останалите части на страната да участват в протестните действия.

Националният протест е поредният от серията протести,

стартирали на 5 юли 2017 г., а основните искания на СФСМВР са за увеличение на основните възнаграждения на работещите във ведомството, с минимум 15%, обвързване на основното възнаграждение със социалноизмерим показател и изготвянето на нов закон с участието на синдикалните организации.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top