Полицаите търсят второ оръжие след ареста на барикадиралия се мъж в „Овча купел“

Районът остава отцепен

Въпреки че акцията по извеждането на барикадиралия се мъж от „Овча купел” приключи, периметърът около дома му все още е отцепен, понеже той обяснил, че освен газов пистолет е притежавал още едно оръжие, съобщава bTV.

Все още на мястото край блока има полицаи, които следят претърсването и не допускат хора.

След дълго изчакване и тежки преговори, барети изведоха снощи от дома му в столичния квартал 57-годишния мъж, който се беше барикадирал в апартамента си, буйстваше и заплашваше да застреля всички около себе си.

Всичко започнало заради отказана работа, което довело до заплашителни есемеси и барикадиране.

След подаване на сигнал в полицията от собственик на охранителна фирма, че мъж с камуфлажна униформа и оръжие го е търсил в офиса му и го е заплашвал, патрул от Шесто РУП отива на адреса на лицето, но при опита им да установят контакт с него, той е открил огън с огнестрелно оръжие в апартамента си.

Установено е, че въпросният мъж е бил на „събеседване“ за работа при собственика на охранителната фирма преди два месеца, но не е бил одобрен, след което е започнал да изпраща до въпросния бизнесмен съобщения със заплахи за убийство. Това е и причината за посещението на полицаите на конкретния адрес.

Вечерта, когато е започнала обсадата, ръководството на СДВР е преценило, че е удачно на място да бъдат извикани психолози, които да преговарят с барикадиралия се, а поради напредването на времето е решено разговорите да продължат на другия ден.

Разговори с барикадиралия са провели и негови близки, надявайки се да го накарат да излезе от апартамента.

Полицията е имала информация, че в жилището, освен барикадиралия се, няма заложници, заяви комисар Хаджиев. Полицаите са били много внимателни, за да предотвратят влошаване на ситуацията и да не предизвикат мъжа да се самонарани. 

1 2

Подобни статии

Top