Полицай е със счупен нос след протестите срещу БФС

Безредиците и вандалските прояви около протеста срещу БФС в четвъртък се разследват от полицията

Безредиците по време на протеста срещу БФС в четвъртък се разследват от полицията. Целта е се установи кой стои зад вандалските прояви, нанесли сериозни щети по входа на сградата в Бояна. Освен това униформен служител е със счупен нос, след като пострада докато охраняваше мероприятието. По случаите текат проверки. На два пъти през деня служители на 6-о РПУ са посетили базата на футболния съюз, за да опишат щетите.

Изискани са записите от охранителните камери на входа на сградата. Ще бъдат прегледани кадри, излъчени в медиите и социални мрежи.

В същото време шест аматьорски клуба излязоха с декларация, чрез която се обявиха против случващото се пред сградата на Българския футболен съюз. От написаното се разбира, че става въпрос за футболни школи и клубове, които са наематели на базата в Бояна. Сред тях са „Арес“, „ФК Академик 1947“, РМФ, „ФК Сердика“, „ФК „Талант“. С декларацията си те призовават отговорните институции да предприемат необходимите мерки, за да предотвратят ескалиране на напрежението пред входа на спортната база.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Top