Полицай, надзирател и млад купонджия са сред новите с коронавирус в Пловдив

Починал е пасторът от Костиево. В Асеновград пък има нов случай на положителен за COVID – 19 военен

Петима са днешните случаи на дали положителен резултат за коронавирус в Пловдив и областта, съобщиха от Областния кризисен щаб. Всички са на домашно лечение към момента.

От тях в Пловдив има 19-годишен младеж, посетител в дискотека „Сикретс“. Вторият с COVID – 19 е полицай на 42 години; изследват се контактните му лица.

От Областна управа коментираха и следното: Относно въпроси, свързани с установен случаи на надзирател в затвора в Пловдив, уточняваме, че са предприети всички мерки и предписания на здравните власти. Надзирателят е на домашно лечение.

Останалите положителни са разпределени както следва – един военен от община Асеновград, 80-годишна женА от община Кричим и мъж от община Марица.

За съжаление има И един починал: 47-годишният пастор от Костиево, който бе интубиран близо две седмици.

Към днешна дата общият брой на пациентите  с COVID-19 от Пловдив и областта е 279. От тях в 147 в Пловдив, Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 42, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица – 4, Асеновград – 9, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4. Оздравелите пациенти са 103. На домашно лечение се намират 123-ма, а хоспитализираните лица са 46, един пациент е интубиран.

Ситуацията е динамична. Следим внимателно как се развива в областта и сме в непрекъсната връзка с РЗИ и МВР. Следим внимателно и указанията от НОЩ и Здравното министерство. Важното е всички да продължим да спазваме мерките и да бъдем отговорни„, коментира последните данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Подобни статии

Top