Полицай пострада при меле във Велинград, издирват бияча - DC news

Полицай пострада при меле във Велинград, издирват бияча

Полицаят е с рана на главата и синини по гърба, но без опасност за живота

Петима са задържани, а един се издирва заради скандал и последваща агресия спрямо полицейски служител.

Случката се разиграла снощи около 22.30ч., когато в РУ-Велинград бил получен сигнал за междусъседски скандал в района на квартал „Асфалтова база”. На място бил изпратен дежурен автопатрул, който предприел действия за изясняване на ситуацията и предотвратяване на сбиване.

Тогава участващите в скандала насочили агресията си към униформените. На единия от полицаите били нанесени удари в областта на главата и тялото, а другият бил бутан и дърпан за униформата от участниците в свадата.

Незабавно към квартала са насочени допълнително полицейски екипи, които бързо установили и задържали по-голямата част от нападателите. С белезници на ръцете се оказали трима мъже на възраст между 37 и 60 години, една 29-годишна жена и 14-годишно момиче. Единият от нападателите над полицейския служител е успял да избяга и в момента се укрива, но самоличността е установена и се издирва.

Пострадалият полицай е транспортиран за преглед в МБАЛ-Велинград с контузно-разкъсна рана в областта на главата и кръвонасядания  по гърба, без опасност за живота. Той е прегледан, нараняванията му са обработени и е освободен за домашно лечение.

По случая са образувани две досъдебни производства – за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител и умишлено пречене на полицейските органи да изпълнят задълженията си по служба. Разследванията са под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Подобни статии

Top