Полицай с присъда избягал в Англия 3 часа след влизането й в сила (СНИМКИ И ВИДЕО)

Отложиха делото за следобед

Полицай, убил преди 9 години пловдивски таксиджия при катастрофа, а впоследствие избягал от правосъдието в Англия,  застана пред пловдивския окръжен съд днес. Съдебен състав разгледа жалбата на бившето ченге от сектор „Охранителна полиция“ в пловдивската дирекция, че е бил задържан в пловдивския затвор, при все, че е изтекла абсолютната давност на наложената му през 2011 година присъда.

Осъден полицай, избягал от закона в Англия, иска свобода

7 години и шест месеца е давността и тя е изтекла на 22 септември, тъй като присъдата срещу 34-годишния полицай Никола Ерелийски е влязла в сила на 22 март 2011 година. Същия ден, три часа след като решението за влизане на съдебното решение в сила е било публикувано на сайта на ВКС, ченгето е излетяло от пловдивското летище за Великобритания, съобщи пред журналисти прокурорът от окръжна прокуратура Георги Пенев.

Днес обаче неговите усилия, да накара Ерелийски да изтърпи двегодишното си наказание, бяха попарени от съдия Елена Захова от пловдивския окръжен съд. След 20-минутна пледоария, в която държавният обвинител посочи, че арестът на бившия полицай в Англия, станал на 17 август, тази година, е началната дата за изтърпяване на присъдата зад решетките на пловдивския зандан. Според Пенев арестът на Острова е бил извършен, благодарение на издадена европейска заповед за арест от пловдивската окръжна прокуратура, след като тя е получила данни от британските власти, че 34-годишният Никола е открит в кралството.

Според защитата абсолютната давност е изтекла

1 2

Подобни статии

Top