Полицаят Ерелийски ще лежи присъдата си, обмисля да обжалва в Страсбург (СНИМКИ И ВИДЕО)

Апелативният съд гледа днес жалбата на бившето ченге

Бившият полицай Никола Ерелийски, убил преди 9 години пловдивски таксиджия при катастрофа, а впоследствие избягал от правосъдието в Англия, обжалва днес пред апелативния съд давността на присъдата си от 2 години затвор.

Полицай с присъда избягал в Англия 3 часа след влизането й в сила (СНИМКИ И ВИДЕО)

Бившето ченге и защитата му твърдят, че е бил задържан в пловдивския затвор, при все, че е изтекла абсолютната давност на наложената му през 2011 година присъда.

Присъдата на Ерелийски е влязла в сила на 22 март 2011 година, а давността според закона е 7 години и шест месеца и тя е изтекла на 22 септември.

Същия ден, три часа след като решението за влизане на съдебното решение в сила е било публикувано на сайта на ВКС, ченгето е излетяло от пловдивското летище за Великобритания, съобщи пред журналисти прокурорът от окръжна прокуратура Георги Пенев, който се яви на първа инстанция по делото миналата седмица.

Пловдивският окръжен съд тогава прецени, че  присъдата на Ерелийски се изтърпява от деня на задържането във Великобритания, съгласно европейска заповед за зарест, а именно 17 август 2018 г.

Полицаят-беглец Ерелийски остава зад решетките

Днес, пред апелативния съд бившият полицай отново каза в последната си дума, че съжалява за случилото се и поиска да бъде освободен.

Апелативният съд потвърди решението на Окръжния

1 2

Подобни статии

Top