Полицейска акция срещу дрогата в Пловдив, арестуваха четирима

Иззети са солидно количество синтетична дрога и хероин

Четирима са задържани с наркотици при специализирана операция в Пловдив тази седмица.

Над 92 грама смес от три различни вида синтетичен канабиноид, везна, мобилни телефони и значителна парична сума иззели служители от отдел „Криминална полиция“ при личен обиск и претърсване на адресите на младежи на 22 и 23 години. За незаконното разпространение на дрога срещу двамата се води досъдебно производство. С постановление на прокуратурата те са приведени в ареста за 72 часа.

Същата прокурорска мярка за неотклонение, но по образувано бързо производство, е наложена и спрямо 31-годишен криминално проявен и осъждан жител на квартал „Столипиново“. При процесуално-следствени действия в дома му полицаи от Шесто РУ открили близо 40 грама синтетичен канабиноид, разпределен в над 140 пакетчета.

Междувременно в районното управление бил задържан друг познайник на разследващите, на 44 години, от адреса на когото са иззети 12 разфасовки хероин с общо тегло 0,783 грама.

Активните действия за пресичане на престъпленията, свързани със съхранение, употреба и разпространение на наркотични вещества на  територията на областната дирекция на МВР продължават.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top