Полицейски патрули до всяко училище и детска градина в Пловдив

Пловдивската полиция с кампания „Да пазим децата“ за началото на учебната година

Полицейски патрули ще бъдат разположени в близост до всяко училище и детска градина по повод началото на новата учебна година. Униформените ще присъстват там ежедневно в сутрешните и следобедни часове, съобщиха от ОДМВР- Пловдив.

Още от 15 септември по улиците на града и областта ще бъде забелязано засилено присъствие на униформени служители и полицейски автомобили, разположени пред всяко учебно заведение.

„Правим това, за да пазим живота и здравето на децата. Служителите ще подпомагат деца и родители, като съблюдават за недопускането на проблеми, свързани с безопасното придвижване и паркиране във времето, когато родители оставят или вземат от училище своите деца“, поясни директорът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев, който инициира социално отговорна кампания под надслов „Да пазим децата!“

„Няма нищо по-важно от това да запазим човешкия живот, а когато става въпрос за живота на децата, едва ли има някой човек – пътен полицай, родител, учител или техен близък, който да не мисли и да не носи в себе си чувството на отговорност към живота на най-уязвимите“, допълни той.

Сигурността на учениците е приоритет

През новата учебна 2020-2021 г. ОДМВР Пловдив ще бъде ангажирана със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на прилежащата и територия. Ще продължат и полицейските проверки сред подрастващите, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

През изминалата учебна година служители на районните управления на ОДМВР Пловдив са реализирали множество акции, с които постигнали ограничаване на разпространението и употребата на наркотици  сред подрастващите.

1 2

Подобни статии

Top