Полицейски патрули обикалят селата в Пловдивско, арестувани са двама

полицаи ченгета

Допълнителните екипи са в помощ на жителите на малките населени места в областта

Автопатрули на Първо и Пето районни управления и районните управления в Асеновград, Карлово,  Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря започнаха постоянни обходи в населените места на Пловдивска област. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Целта е полицаите да реагират незабавно при установени нарушения.

Мярката е в сила от 12 август и е по разпореждане на новия директор на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев.

Новосъздадената организация има за цел да се  разшири обхватът на посещаваните населени места от полицейски служители и да гарантира сигурността на хората и безопасността на движението в областта. На този етап – от 12 до 19 август, са сформирани 52 допълнителни екипи на посочените районни управления, които вече са посетили общо 119 населени места.

Проведени са 104 срещи с кметове или кметски наместници и 288 – с жители. Получени са 4 сигнала, по които са предприети необходимите законови мерки. Проверени са общо 691 лица и автомобили. В 115 случаи е взето административно отношение. Образувани са две досъдебни производства. С полицейски заповеди са били задържани двама души.

По-активното полицейско присъствие в малките населени места в пловдивска област е сред водещите приоритети на ръководството на дирекцията на МВР като мярка за противодействие на конвенционалната престъпност, посочват от пресцентъра на дирекцията. Сформираните мобилни екипи от служители на криминална и охранителна полиция продължават по график да се срещат с жителите и представителите на местната власт в отдалечените общини, за да се  информират за актуални проблеми и приемат сигнали за престъпления.

Подобни статии

Top