Полиция и РИОСВ на съвместна проверка в завода за отпадъци в Шишманци

Акцията във връзка с пожара, който възниква в понеделник там.

Съвместна проверка с представители на РИОСВ и полицията в завода за преработка на отпадъци в Шишманцив ще бъде извършена днес. Акцията във връзка с пожара, който възниква в понеделник там.

Еекипи на пожарната продължават да дежурят на място , а служители от РУ на полицията в Раковски и сектор „Пътна полиция“ периодично следят за евентуално силно задимяване на магистралата и са в готовност да подпомагат трафика.

От страна на ОДМВР са взети необходимите мерки за осигуряване безопасността на движението и недопускане на закононарушения във връзка с  протеста край завода за преработка на отпадъци в Шишманци, който  се организира в социалната мрежа.

Стотици в момента протестират пред депото за отпадъжи в момента. 

Жителите на Стряма, Шишманци и Белозем твърдят, че са постоянно обгазявани при честите запалвания на сметището и настояват за конкретни мерки срещу подобни инциденти..

Кметът на Раковски Павел Гуджеров сезира премиера за постоянния проблем и търси неговото съдействие за овладяване на ситуацията.

Той настоява за осигуряване на противопожарна и денонощна охрана на депото, ревизия на мерките за безопасност и поставяне на стационарна станция за чистотата на въздуха в региона.

Протестиращите са водени от отец Румен, енорийски свещеник в църквата в кв. Секирово в Раковски.

Според данните от измервателната станция, която е разположена в центъра на Шишманци от вчера на обед, няма отклонения от нормите за качеството на въздуха. Леко завишени са показателите на финни прахови частици, серните и азотни оксиди. От РИОСВ са категорични, че тези стойности на този етап не създават опасност за населението.

 

Подобни статии

Top