Полиция навсякъде из Пловдив! Пазят реда за Нова година

ОДМВР – Пловдив с мерки за гарантиране на сигурността и обществения ред за празника

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници служителите на Областната дирекция на МВР предприемат редица мерки за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението в Пловдив и областта.

Според анализ на пътнотранспортната обстановка, по време на празничните дни се забелязва значително увеличение на интензивността на движението както в населените места, така и по пътищата от републиканската пътна мрежа, особено тези, водещи към курортните комплекси. За ограничаване на предпоставките за възникване на ПТП, както и за увеличаване на пропускателната способност на най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа на територията на областта, от страна на ОДМВР – Пловдив се предприема следното:

Създадена е организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи за   регулиране и облекчаване на движението по пътищата, по които се очаква най-голямо натоварване  – входно-изходните артерии на  град Пловдив, уличната мрежа около големите търговски центрове, увеселителни заведения и други места с масово посещение.

Осигурени са необходимите дежурни полицейски сили за своевременното въвеждане на временна организация на движението при влошена метеорологична обстановка, както и за контрол над водачите за движение с неподготвени автомобили, за стриктно спазване на въведените временни забрани и ограничения, особено в подходите към рисковите участъци.

Регулира се движението по пътищата

По време на празниците дейността на служителите, работещи по контрол на пътното движение ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Засилва се превантивния контрол от страна на пътна полиция и по отношение на пешеходците за недопускане на инциденти и груби нарушения на ЗДвП.  В районите на питейните заведения на проверки ще бъдат подлагани водачите на МПС за употреба на алкохол, наркотични или други упойващи вещества.

1 2

Подобни статии

Top