Полиция охранява протест пред църквата „Жътвари“ в пловдивския квартал „Коматево“ (СНИМКИ)

Полицаи усмиряват двете страни

Жители на пловдивския квартал Коматево излязоха на протест днес в двора на евангелистката църква „Жътвари“ в квартала. Хората се вдигнаха на бунт, след като, по техните думи, се опитали да привлекат децата им с безплатни игри, занимания, куклен театър, книжки, бонбони, балони, трамплин, рисуване с бои и тебешири и т.н. Те са притеснени и какво се съдържа в предлаганата от тях храна.

Близо стотина души се събраха в двора на църквата днес и с викове „Вън! Не сте желани!“ и дюдюкания настояваха църквата да се махне от квартала. Стигна се и до инцидент между протестиращите и представителка на църквата. Хората смятат, че в квартала им се е настанила секта и се притесняват за децата си.

Заради това на място дойдоха и два полицейски екипа, които се опитаха да усмирят протестиращите. Те разговаряха и с двете страни.

Пред тях пасторът на църквата – Крейк и помощниците му твърдяха, че нищо лошо не са направили. Според жителите на Коматево обаче, на църквата имало табела „Детска църква“, а отдолу имало текст „Деца на всякаква възраст са добре дошли“.

От полицията призоваха протестиращите да се обърнат към дирекцията по вероизповеданията. Недоволните заявиха, че ще го направят и ще внесат колективна жалба.

След малко повече от час, протестиращите започнаха да се разотиват.

Снимки: Надя Тикварева/КОМАТЕВЦИ ЗА КОМАТЕВО – сдружение с нестопанска цел

Подобни статии

Top