Полиция, пожарна и еколози в акция по спасяване на папагала Пепо (СНИМКИ)

Една история с щастлив край от Добрич

История с щастлив край долетя от Добрич; папагалче от рядката порода „зелена амазона“ вече е у дома си благодарение на задружните усилия на пожарникари, полицаи, служители на Зоопарка в града. Оказва се, че папагалът Пепо е герой в истински екшън. На 4 срещу 5 декември апаши взломяват Центъра за защита на природата и животните и го открадват. Дни по-късно по сигнал на бдителна добричлийка екипите успели да проследят уплашената птица и да я върнат.

Папагалът е бил изключително стресиран, на два пъти излитал и кацал все по-нависоко и нависоко. Накрая се приютил на терасата на апартамент и така екип на Пожарната успял да го залови, разказват от Общината на град Добрич.

Ценната птица вече е поверен на грижи на зооинженери от Зоопарка, за да преодолее стреса, да си върне спокойствието и да продължи да радва малки и големи при посещенията им в Центъра за защита на природата и животните.

Община Добрич и Екипът на Центъра за защита на природата и животните благодарят на всички, които помогнаха за спасяването на птицата. Снимки: Община град Добрич

Подобни статии

Top