Полиция в гонка на трафикант и сирийски мигранти край Хисаря

Като в екшън филм…

Страшна гонка като в екшън филм се разиграла вчера рано сутринта край курортния град Хисаря. Сагата започнала в близост до съседното село Черничево. Товарен автомобил „Ситроен Берлинго“ със старозагорска регистрация не се подчинил на подадени светлинни, звукови сигнали и стоп палка на ченгетата от Чирпан. Последвало бясно преследване, в което в последствие се включили и полицаи от районните управление в Труд, Раковски и Хисаря, пише ПБ Новинар.

Въпреки свирепата гонка екипите не успели да спрат преследвания автомобил, който с риск за останалите учасници в движението предприел много рискови изпреварвания. Ситроенът поел по черен път през село Черничево посока село Горна махала. Там в местността Горен Дайнян е бил изоставен. Последвали са заградителни действия от всички налични служители на РУ Хисаря в периметъра на четири села и една вилна зона.

След 3-часово издирване на 3 км са задържани 9 мъже – 8 сирийци и 1 афганистанец. Сред тях било и 11-годишно момче. Те били намерени край язовир в землището на с. Черничево. Нито един от тях не разбирал български език. Малко след това е бил закопчан трафикантът и водач автомобила, който превозвал мигрантите. Това е 52-годишният Минко Г. от Стара Загора.

Във връзка със случая е образувано досъдебно производство. Уведомени били районният прокурор и директорът на ОДМВР-Пловдив. Проведени били множество процесуално следствени действия с цел събиране на доказателства за доказване престъпната дейност трафиканта на хора Минко Г., за който това не бил първият подобен случай.

С постановление на наблюдаващ прокурор му е наложена 72-часова мярка “Задържане под стража”. Деветимата мигранти са били разпитани в присъствие на преводач и транспортирани в миграционен център Харманли.

Подобни статии

Top