Полиция заварди ромската махала в Баня (СНИМКИ)

Полиция заварди ромската махала в Баня

Тумба от 30-40 роми от град Баня, община Карлово,

са нападнали и пребили шестима горски стражари от Хисаря. Това съобщи за DCNEWS директорът на ОДМВР ст.комисар Атанас Илков. Инцидентът е станал снощи, когато стражарите се опитали да спрат ромите, които крадяли дърва.

„След като горските стражари са установили, че тези лица незаконно секат дърва, ромите са започнали да ги замерят с камъни“, посочи ст. комисар Илков.

Според местни хора ромите са секли гората по поречието на река Стряма. Когато излезли с четирите си каруците на пътя, стражарите се опитали да ги спрат, но били повалени. В резултат на побоя, който тумбата крадци са им нанесли с колове и камъни, един от горските служители са с фрактура на ръката. В мелето пострадали и шестимата служители, един от които по-късно бил приет в болница в тежко състояние. Трима от по-сериозно пребитите горски били откарани с линейка в УМБАЛ „Св. Георги”.

След мелето, ромите се скрили в махалата. В момента жандармерия и полиция е обсадила ромската махала в Баня и се установяват извършителите.

„Все още не са установени, работим по това“, коментира ст. комисар Илков.

По случая е образувано досъдебно производство за нанесени телесни повреди на четирима служители на Териториално поделение „Държавно горско стопанство-Хисар“/ТП ДСГ-Хисар/, което се наблюдава от Районна прокуратура – Карлово.

Днес за 24 часа по Закона за МВР са задържани трима мъже, за които е  установено е, че са съпричастни към нанасянето на телесните повреди, съобщиха от прокуратурата. Оттам продължават издирването на останалите участници в мелето.

В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в множество къщи в ромската махала в гр. Баня,  се съхранява незаконно добит дървен материал. Извършени са обиски и изземвания и са образувани досъдебни производства за незаконно съхранение на незаконно добит дървен материал. Разследването продължава.

Снимки: Карлово ТВ

Подобни статии

Top