Полицията конфискува 70 факли и димки, скрити на трибуна в Коматево

Четирима са арестувани, иззети са  дървена бухалка, две сгъваеми метални палки, метален бокс и 4 ножа

При щателни проверки, извършени преди началото на мача между Ботев (Пловдив) и ЦСКА за Купата на България, пловдивските полицаи са намерили и иззели голямо количество пиротехнически изделия, укрити на територията на стадиона.

Благодарение на своевременно предприетите мерки от областната дирекция на МВР в Пловдив не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред преди, по време и непосредствено след футболната среща на спортен комплекс „Ботев 1912“ в квартал „Коматево“.

С помощта на полицейски кучета и техника, още преди началото на мача, служителите на реда открили и иззели около 70 пиротехнически изделия – факли и димки, укрити на една от трибуните на стадиона.

На изградените контролно-пропускателни пунктове до спортното съоръжение на са били допуснати пловдивчани на 48 и 44 години, употребили значително количество алкохол.

С полицейска заповед са задържани двама привърженици на гостуващия отбор, на 30 и 37 години, след като в управляваните от тях автомобили са намерени забранени предмети за посещения на спортни мероприятия – дървена бухалка, две сгъваеми метални палки, метален бокс и 4 ножа.

За установените нарушения на четиримата са съставени актове по ЗООРПСМ. След приключване на срещата феновете на двата отбора са напуснали стадиона без инциденти. Не са регистрирани напрежение и нарушения на обществения ред и по улиците в района, съобщиха от ОДПМВР-Пловдив.

 

Подобни статии

Top