Полицията накрак заради мача „Локомотив“- „Ботев“

Полицията ще следи за опазване на обществения ред и недопускане на противообществени

прояви при провеждане на дербито между пловдивските отбори на ПФК „Локомотив“ и ПФК „Ботев“.

От страна на областната дирекция на МВР са предприети необходимите мерки за  охрана на обществения ред и безопасността на движението в Пловдив във връзка с предстоящия футболен мач на 31 август   от 18.00 ч., на стадион „Локомотив“.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона.

В тази връзка е възможно от 17.00 ч. до 21.00 ч. да бъде въведено временно ограничение на движението по бул. „Освобождение“ от кръстовището му с бул. „Менделеев“, ул. „Димитър Ризов“ по продължение с ул. „Цветан Лазаров“ до кръстовището между бул. „Санкт Петербург“ с ул. „Лев Толстой“.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 15.30 часа.

На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателни проверки, а при охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Призовават се привържениците да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Припомняме, че съгласно чл.13, ал.2 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия (ЗООРПСМ), на територията на спортната зона не се допускат:

1 2 3

Подобни статии

Top