Полицията нащрек заради празника на студентите

Над 6 000 проверки са извършени от служителите на ГДПБЗН на места, където се очакват празнуващи.

МВР е взело всички необходими мерки за спокойното протичане на студентския празник, 8 декември.

Екипи на Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили проверки на всички питейни и увеселителни заведения, където се очакват празнуващи студенти, допълнителни мерки са набелязани и от Пътна полиция.

На 8 декември сутринта на територията на цялата страна ще започне специализирана полицейска операция на Пътна полиция, която ще продължи и следващия ден.

Екипите ще следят за управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи или от шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества.

Полицейските служители  ще са безкомпромисни към онези участници в пътното движение, които грубо нарушават Закона за движение по пътищата и с поведението си създават опасност за останалите.

За недопускане на пътни инциденти апелираме след празника зад волана да застане най-опитният водач и преди да поеме по обратния път, той да е отпочинал, в никакъв случай да не шофира след употреба на алкохол или наркотични вещества. 

Полицейското присъствие около увеселителните и питейните заведения, където ще има празнуващи на 8 декември ще бъде засилено и в случай на необходимост, младите хора ще могат веднага да се обръщат за помощ от силите на реда.

На предварителни срещи с охранителните фирми са разменени контакти, ако е необходима бърза реакция. Проведени са инструктажи и стриктно ще се следи в заведенията да не се допускат непълнолетни, посетители с огнестрелни и пиротехнически изделия. 

Над 6 000 проверки са извършени от служителите на ГДПБЗН на места, където се очакват празнуващи.

Връчени са 1300 разпоредителни документа с предписания, които в кратки срокове трябва да бъдат изпълнени, има и 38 акта за установени административни нарушения, а 8 съоръжения са изведени от експлоатация, защото са били рискови.

Ще се извършва и последващ контрол върху изпълнението на предписаните дейности.

По време на празника ще има допълнителни дежурства.

Подобни статии

Top