Полицията отчете стотици нарушения на пловдивски таксисти

Проверени са 832 автомобила, 316 са констатираните нарушения

Близо 320 нарушения от водачи на таксиметрови автомобили са установени при специализирана операция на територията на ОДМВР–Пловдив, съобщиха от полицията.

Специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение от водачи на автомобили бе проведена от служители на пловдивската дирекция на МВР в периода от 2-ри до 8-ми декември. Проверени са 832 автомобила . Констатирани са 316 нарушения, като сред тях преобладават  случаите  на неправилно спиране, паркиране и престой –  250. В рамките на осъществения контрол е засечен неправоспособен водач.  Водачите на 12 автомобила са се движили със скорост над допустимата. Без обезопасителни колани са били 12 от шофьорите.  Петима  са използвали мобилните си телефони по време на движение.

В хода на проверките са установени петима водачи, които са извършвали таксиметров превоз без необходимите документи, за което са уведомени съответните контролни институции.

За нарушенията по Закона за движение по пътищата служителите на реда са съставили 43 акта и 116 глоби с фиш. Издадени са и 180 фиша по Наредба на община Пловдив.

Top