Полицията пак бори битовата престъпност, иззеха нелегални тютюн, цигари и алкохол (СНИМКИ) - DC news

Полицията пак бори битовата престъпност, иззеха нелегални тютюн, цигари и алкохол (СНИМКИ)

Масирана акция в селата от община „Родопи“ и Куклен

2 килограма безакцизен тютюн и 3 700 къса цигари са иззети от служителите на Първо РУ при акция по линия битова престъпност, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.  Специализираната полицейска операция за обезпечаване на обществения ред, сигурност, безопасност на движението и противодействие на битовата престъпност се проведе вчера на територията, обслужвана от Първо районно управление – Пловдив.

В хода на акцията са извършени проверки на имоти в град Куклен и селата Брестник, Белащица, Марково и Първенец. В резултат са образувани 2 бързи производства и 7 проверки по заявителски материали, като задържани от органите на МВР са общо 4 лица.

Иззети са 3 700 къса цигари и близо 2 кг тютюн. 3 400 къса саморъчно свити цигари са открити в жилищна постройка в гр. Куклен, стопанисвана от 58-годишна жителка на населеното място. Останалото количество безакцизна стока – цигарени късове и тютюнева листна маса са иззети от жилищата на 65-годишен мъж от Първенец и 33-годишен жител на Куклен. Саморъчно свити цигари в по-малки количества са открити и иззети и от други имоти в населените места, стопанисвани от три жени.

20 литра безцветна течност с мирис на спирт е била складирана в избено помещение на вила в село Белащица, собственост на 41-годишна жена. По случая е започната проверка с оглед събиране на данни за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК.

В хода на акцията служители на районното управление са установени и други нарушения, за които е взето е взето административно отношение. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за гражданската регистрация, 6 акта по наредба на Община Родопи, както и 33 броя глоби по фиш.

Подобни статии

Top