Полицията пита гражданите, коя е удавницата в Марица

Разследващите търсят съдействие за установяване самоличността на жената, чието тяло бе намерено до моста на Адата.

Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив днес. След близо двумесечно разследване все още не е ясно коя е удавницата, чийто труп бе открит от рибар във водите на Марица.

Ексклузивно! Рибар намери труп в Марица (СНИМКИ)

Припомняме, че тялото бе открито около 16.40 часа на 20 февруари т.г. Тогава на тел. 112, в Четвърто РУ в Пловдив бе получен сигнал за забелязано женско тяло в река Марица, край мост “Адата”.

На място веднага бяха изпратени екип на Спешна помощ и полиция, които отцепиха района, а впоследствие дойдоха и дознатели от Четвърто РУ. Местопроизшествието бе посетено и от съдебен лекар, както и от криминалисти от Криминалистичната лаборатория. Със съдействието на служители от Регионална дирекция “Защита на населението и пожарна безопасност” трупът на жената бе изваден от коритото на реката. При огледа беше установено, че смъртта й е настъпила вследствие на удавяне.

По случая беше образувано досъдебно производство и бяха предприети активни  оперативни действия за установяване на самоличността й. До този момент обаче в полицията не е постъпвала молба за издирването на жената, не е получена информация за нея, а при извършените проверки във всички възможни социални и болнични заведения, психиатрични клиники и други обществени места в Пловдив и областта, също няма няма никакви данни.

Ето на кого е тялото, открито от рибар в Марица

Удавницата е на видима възраст между 50 и 60 години. Висока е 165 см, с късо подстригана коса в преливащи кафяво-рижави цветове.  Над лявата китка има татуирана буквата “М”. Била е облечена с кафяво яке от промазан плат, черна пола, тъмно сив пуловер и черен клин и обута със светло кафяви ботуши.

За връзка с гражданите, които могат да помогнат на полицията в идентифицирането на самоличността на жената, са телефони в Четвърто РУ: 032/932 004  и 032/ 932 423.

Подобни статии

Top