Полицията с акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

За старта на учебната година

От днес полицейското присъствие в районите около училищата в Пловдив ще бъде засилено, съобщиха от полицията в града под тепетата. Изготвени са графици за осигурено дежурство на екипи в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище. Служителите на реда ще подпомагат безопасното движение и пресичане на децата и техните придружители. В тринадесетте районни управления в състава на  ОДМВР – Пловдив са набелязани и вече в ход изпълнението на комплекс от организационни и превантивни мерки за осигуряване безопасността на децата.

С цел ограничаване  на предпоставките за пътни злополуки  с учащи започва и акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. За периода на провеждането й ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на по-рисковите училища, приоритетно в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството от водачите. Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители.

В рамките на акцията попадат и дните, обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност – от 23 до 29 септември. В тази връзка служители на областната дирекция ще се включат с множество инициативи и уроци на открито.

Със старта на новата учебна година децата отново стават активни участници в движението – пътуват с обществен транспорт, пресичат улици и кръстовища. Често невнимателни, забързани за първия учебен час или увлечени в разговор с приятели, те ще попадат в рискови ситуации на улицата. За предотвратяване на инциденти, за гарантиране на тяхната безопасност сме отговорни всички – родители, учители, водачи – ние ВЪЗРАСТНИТЕ“, казват от полицията в Пловдив и припомнят, че предстоящата учебна година в условията на коронавирус ще донесе и ново преживяване за всички и за пореден път призовават за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Подобни статии

Top