Полицията с кампания за безопасни празници за 8 декември, Коледа и Нова година

По празниците ще се правят проверки и по моловете и големите магазини и заведенията

Пловдивската полиция ще използва целия си числен и технически ресурс, за да подсигури безопасността на гражданите по време на предстоящите празници – 8 декември, Коледа и Нова година.

За Студенския празник 8 декември ще има проверки по заведения и къщи за гости, като ще се следи за зелени сертификати и изискването да не се събират повече от 15 души по къщите за гости – съобщи комисар Костадин Костов, началник на Охранителна полиция в Пловдив. Отделно патрули ще дежурят по пътищата и ще правят проверки на шофьорите. Те трябва да бъдат изрядни, а автомобилите им също трябва да бъдат в пълна изправност.

По празниците ще се правят проверки и по моловете и големите магазини и заведенията, като ще се следи за спазването на реда в тях.

Част от проверките ще са съвместни с Регионалната здравна инспекция, чиято основна цел на контрол ще бъдат зелените сертификати и спазването на противоепидемичните мерки.

Комисар Костов призова гражданите, ако пътуват по празниците, да не споделят информация за това в социалните мрежи, защото това ще е знак, че домът им е без присъствие и така става лесна мишена за крадците. Полицейският шеф посъветва още хората да не оставят големи суми пари и бижута по домовете си.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top