Полицията с още по-строги мерки заради предстоящите празници, започват масови проверки

Пловдивската полиция: Спазвайте мерките и по празниците

ОДМВР-Пловдив ще продължи с контрола по спазването на въведените ограничителни мерки и по време на предстоящите празници Цветница и Възкресение Христово. Съветваме жителите на Пловдив и областта да бъдат отговорни, като се въздържат от излишни социални контакти и по възможност да ограничат посещенията си в храмовете.

Целият наличен полицейски състав ще бъде включен в осигуряването на обществения ред. Достъпът до всички 225 храма на територията на областта ще бъде контролиран.

От полицията съветват онези, които не могат да се въздържат от посещения в църкви и манастири да използват лични предпазни средства, дори да са сигурни, че са здрави. Засилен контрол ще бъде осъществяван на КПП-тата на входно-изходните артерии, като съветваме пътуващите да се въздържат от безцелно движение.

Проверки ще бъдат извършвани в районите на железопътни гари и автогари. Предприети са мерки да не се допуска събиране на лица на определени места и тържища, на които се продават домашни животни. В условията на създалата се ситуация всеки един от нас не трябва да забравя, че едва ли има риск, който си струва да поема.

Нека посрещнем настъпващите светли празници у дома със своето семейство!

Подобни статии

Top