Полицията с подробности за катастрофата с ТИР край Пазарджик(СНИМКИ)

Рано тази сутрин стана тежък пътен инцидент в товарен автомобил в района

на 91-и километър от АМ „Тракия” в платното по посока за гр.София. Около 08.40ч. е получен сигнал за самокатастрофирал тир с турска регистрация. Към мястото били насочени екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ.

Пристигайки екипите установили, че от удара в билборд кабината е силно деформирана и това пречи за изваждането на човек намиращ се вътре. Малко по-късно станало ясно, че хората са двама-мъже, като единият от тях е починал на място в резултат на инцидента.

За изваждането на ранения пътник от кабината на влекача били изпратени три специализирани автомобила от РСПБЗН-Пазарджик, два специализирани автомобила и един кран от сектор „Специализирани оперативни дейности” при ОДМВР-Пловдив, както и кран от частна фирма.

С общи усилия на огнеборци и спасители кабината била освободена от товара на притисналото я ремарке и останалият жив мъж е изваден. Той е транспортиран от линейка в МБАЛ-Пазарджик.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, уведомен е дежурен прокурор при Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Трупът на починалия водач е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина при областната болница. По времето на провеждане на всички аварийно-спасителни действия не е имало затруднение на движението в района на АМ „Тракия”.

Подобни статии

Top