Полицията се самосезира от видео с обирджия, влязъл да краде, докато стопанинът спи

Случаят е от село Скутаре, крадецът вече е арестуван

Пловдивската полиция се самосезира от видео, разпространено в социалната мрежа, от което се вижда, как мъж е влязъл в стая на къща в пловдивското село Скутаре, докато собственикът спи.

От полицията съобщиха, че сигнал за случилото се не е бил получаван в РУ-Труд и служителите са се самосезирали след публикациите в социалната мрежа.

В хода на проверката са изяснени времето – около 3 ч. в неделя, конкретният адрес и неговия собственик, от когото са снети обяснения. Също така са иззети материали от записите на камерите. При организираните бързи оперативни и издирвателни действия мъжът от кадрите днес е задържан за срок до 24 часа.

Той е на 32 години от чирпанско село, с криминалистични регистрации и осъждан за кражби. Допълнително, с активното съдействие на колегите си от РУ-Чирпан, разследващите са задържали още четирима мъже, чиято съпричастност за посегателства на територията на Община Марица се изяснява.

За случая е сезирана районната прокуратура и в утрешния ден предстои събраните материали от предварителната проверка да бъдат докладвани за вземане на отношение по компетентност.

Снимка: стопкадър Фейсбук

Подобни статии

Top