Полицията следи за правилно пресичане на пешеходци и жп прелези

94 пешеходци са загинали на пътя миналата година, 11 са тежките катастрофи на жп прелези

До 18 март на територията на цялата страна се провежда специализирана полицейска операция за повишаване на безопасността на движението по пътищата. Фокусът този път е насочен към правилното пресичане от пешеходци и на железопътни прелези, съобщиха от МВР.

По време на акцията полицейските екипи ще следят за недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платното за движение. Ще се следи и за водачи, които не дават предимство на пешеходни пътеки.

Според обобщените данни на отдел „Пътна полиция“ през изминалата година при тежки пътни произшествия са загинали 94 пешеходци. За същия период на железопътни прелези са регистрирани 11 тежки пътни инцидента, при които са загинали шестима и са ранени 12 души.

Припомняме, че преди дни на жп прелеза на Скутаре при тежка катастрофа загина млада жена, а майка й е в тежко състояние, след като преминали през спуснатите бариери на прелеза с лекия си автомобил и били пометени от преминаващия влак.

Подобни статии

Top