Полицията търси убиеца на Божилов по записите от камери в Лаута - DC news

Полицията търси убиеца на Божилов по записите от камери в Лаута

Версия за неуредени финансови сметки с братя Галеви изплува в медийното пространство

Полицията проверява записите от всички камери, които се намират в района на пловдивския парк „Лаута“. Това съобщи директорът на ОДМВР ст. комисар Атанас Илков тази сутрин пред bTV.

„В целия район са фиксирани всички камери, от вчера колегите работят по източване на записите. Имаме с висока разделителна резолюция, но има и доста записващи устройства с ниска резолюция“, коментира пред NOVА гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция“. И допълни, че пловдивските полицаи ще се наложи доста да поработят, за да обследват целия видеоматериал.

„Колегите изучават навиците му, възможните бизнес отношения“, каза още гл. комисар Терзийски.

До този момент не е открито оръжието на убийството на бизнесмена Данаил Божилов. Както вече DCNEWS съобщи, той бе разстрелян с куршум в гърдите вчера сутринта, между 8.30 и 9.00 ч., докато разхождал кучето си на т.нар. „кучешка алея“ в парк „Лаута“.

Кучето на убития бизнесмен още лае жално на алеята в Лаута (СНИМКИ И ВИДЕО)

Криминалистите все още търсят и причините за разстрела. Те продължават да работят по различни версии – от личен мотив и неуредени финансови отношения, до инцидентно възникнал спор в парка. Повод за такъв спор можело да бъде голямото куче на 43-годишния бизнесмен, което той е разхождал вчера сутринта.

Над седем часа продължи вчера огледът на местопрестъплението,

разпитани бяха непосредствените свидетели, открили тялото на Божилов. Вчера стана ясно също, че мъжът има дребен бизнес в града под тепетата – фотосоларно студио, което работи на изключително ниски цени – по 50 ст. на час в кв. „Кършияка“. Братът на Божилов пък търгувал с дрехи втора употреба в Дупница.

Припомняме, че Данаил Божилов е завършил спортното училище на ЦСКА – ССУ „Чавдар“, с профил „Академично гребане“. Заради това в града под тепетата го свързват и с олимпийския шампион Николай Бухалов, който обаче вчера отрече да имат някакви взаимоотношения.

Днес в. „Телеграф“ излезе и с друга скандална версия – че Божилов е една от знаковите фигури, приближени до братя Галеви. Според вестника основната версия на МВР била, че бизнесменът дължал крупна сума на изчезналите братя Галеви, но е решил, че няма да я връща.

Разследването продължава. А бизнесменът, когото в Пловдив от десет години познават като кротък човек, остави вдовица и две деца – сирачета.

Снимка: Фейсбук и DCNEWS

 

Подобни статии

Top