Полицията удари пловдивски автошколи (СНИМКИ)

Проверката е на Икономическа полиция – ГДНП, ОДМВР-Пловдив, ИААА и НАП

Редица нередности са констатирани в пловдивски автошколи, съобщи пресцентърът на МВР. Те са констатирани след съвместна проверка на Икономическа полиция при Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), ОДМВР-Пловдив, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и НАП-Пловдив.

Проверката е извършена в три центъра за обучение на водачи на МПС, стопанисвани от две юридически лица в Пловдив.

В хода на инспекцията на адрес, собственост на юридическото лице, стопанисващо две школи, е установено, че паричните преводи от курсистите към учебния център, се извършват предимно на ръка, като им се издават квитанции от друга автошкола.

След снети подробни обяснения и извършена проверка от страна на НАП, е взето решение да бъде затворен въпросният учебен център до отстраняване на пропуските.

Установени са и разминавания в декларираните пред НАП обороти

При проверка на дружеството във втори обект са установени несъответствия в касовата наличност, големи разминавания в реализираните обороти и оборотите, декларирани пред НАП в месечните счетоводни декларации и годишните данъчни декларации.

Констатирани са и други нередности по линия на ИА „Автомобилна администрация“, за които предстои да им бъдат наложени актове.

Работата по случая продължава. В рамките на действията ще се  изясняват всички обстоятелства, свързани с отчетността на проверяваните обекти.

Подобни статии

Top