Полицията в Пазарджик за празниците: Хората да не оставят пари и ценности по домовете си, ако пътуват

Ето какви мерки предприемат структурите на МВР и пожарната в Пазарджик:

Поредица от мерки предприеха структурите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик, за да могат Рождество Христово и Нова година да преминат без инциденти и при добър обществен ред и пожарна безопасност, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пазарджик.

Сред основните приоритети на всички служители от пътна и охранителна полиция е осигуряване на пътната безопасност. Очаква се много интензивно движение по АМ „Тракия” по посока от столицата към останалите части от страната, както и по главните пътища водещи към Пловдив, Велинград, Пещера, Панагюрище. В тази връзка по тези пътни отсечки в рамките на обслужваната територия ще бъдат разположени максимален брой  полицейски екипи, в това число и служители на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. Те ще имат за задача да подпомагат движението и да следят за недопускане на автомобилни колони. Добре е да се има в предвид къде има пътища в ремонт и да се използват въведените алтернативни маршрути. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.

По линия на противодействие и превенция на криминалната престъпност са планирани полицейски дейности, насочени основно към опазване на собствеността на гражданите. Апелираме към хората, които ще напуснат домовете си за празниците, да не оставят пари и ценности, дори да имат скъпи заключващи системи и СОТ.  Пътуващите в градски транспорт да бъдат бдителни за джебчии, а в магазини и ресторанти да не оставят вещите си без надзор.

Разпоредени са засилени проверки, свързани с контрола на общоопасните средства.

Проверени са всички обекти имащи право да извършват търговия с пиротехнически изделия.

От полицията припомнят, че законът забранява продажбата на пиротехника от категория F1 на деца под 12 години, от категория F2  – на младежи под 16 години и съответно изделията от категория F3 ме могат да се продават на лица под 18 години. Търговската дейност с пиротехнически издалия трябва да се извършва само в лицензирани магазини.

Във връзка с предстоящите празници инспектори от РДПБЗН – Пазарджик извършиха проверки относно предприемане на допълнителни организационни и превантивни мерки за осигуряване на пожарната безопасност във всички обекти на територията на областта ангажирани с тържествените чествания на предстоящите празници.

1 2

Подобни статии

Top