Полицията в Пловдив на крак заради голямото прибиране

Засилен е и контролът по пътищата в областта.

През поредицата от почивни дни, пловдивската полиция бе ангажирана с обезпечаването на обществения ред, сигурността и контрола по спазване на противоепидемичните мерки.

Засилен бе и контролът по пътищата в областта. През последния почивен ден, който много от хората ще използват за пътуване до родните си места, на територията на ОД на МВР – Пловдив е създаденана организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи за подпомагане на трафика на вход-изходите на населените места и по основните пътни артерии за недопускане образуването на колони.

Дейността на служителите с правомощия за работа по Закона за движението по пътищата (ЗДвП) е насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.

В случаи на необходимост при осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение екипи на полицията с правомощия по ЗДвП ще се подпомагат от други полицейски служители с цел осигуряване на нормален трафик по основните пътни артерии на територията на област Пловдив. От ОД на МВР Пловдив съветват водачите да тръгнат на път по-рано, тъй като най-сериозно натоварване по пътищата се очаква следобед и привечер.

Подобни статии

Top