Полицията в Пловдивска област с мобилизационен щаб срещу COVID -19

ОД МВР- Пловдив създава мобилизационен щаб и призовава: “ Бъдете отговорни и спазвайте правилата“

Нека борбата с разпространението на коронавируса е нашата обща кауза в следващите дни, седмици – колкото е необходимо. Без паника и излишно напрежение, но с отговорност, разум, дисциплина и самодисциплина.

ОДМВР -Пловдив  създава Мобилизационен щаб , който с реалните си действия ще подпомага възрастни и нуждаещи се хора. В него са включени представители от Сектор „Охранителна полиция“, Медицински институт към МВР, мобилизационни групи, оперативен анализ.

Щабът ще бъде  в непрекъсната връзка с началниците на Районните управления в областта, а Сцелта на създадената организация е, чрез районните инспектори и домоуправителите, да се получава актуална информация за възрастни хора  и хора в риск, както и ограничаване на тяхното движение ( при необходимост от снабдяването им с хранителни стоки и лекарства)

„Апелираме жителите на областта да ограничат излизането от дома си, освен ако не е крайно наложително- да посетят магазин или аптека. Ако това им се наложи, нека използват предпазни средства- маска и ръкавици“, отново призовават от полцията.

„В интерес на опазване здравето на нашите родители и деца е при възможност да останете да работите дистанционно от вкъщи. Призоваваме по-младите хора, при стриктно спазване на изискванията и нормите за лична безопасност, с предпазни средства и маски да подпомагат своите възрастните съседи“.

В мобилизационния щаб на областната дирекция ще бъде получавана актуална информация от районните инспектори за предприемане на извънредни мерки на територията на Пловдивска област, за подпомагане и съпричастност към хората от рисковата възраст и тяхното безопасно снабдяване с лекарства и  хранителни продукти. На открита телефонна линия във всяко районно полицейско управление на територията на ОДМВР може да бъдат подавани сигнали и да се получава информация или съдействие при възникнали проблеми, свързани със снабдяването на храни и лекарства на социални домове и домове за възрастни и самотно живеещи хора.

Полицията излиза и с конкретни СЪВЕТИ предвид извънредното положение, в което се намира страната ни

Обаждайте се на възрастните си родители ежедневно, нека знаят какво си случва с вас, за да бъдат предотвратени злоупотреби и опити за телефонни измами, свързани с ,,Корона вирус“!

Не се поддавайте на паника при измамни обаждания с искане на пари за лечение на „заразени ваши близки и роднини“. При подобни обаждания запазете спокойствие и първо звъннете в МВР, след което на близките си, за да се уверите,че са добре!

ОДМВР- Пловдив предприема всички необходими действия , за активно ограничение на разпространение от вируса: граждани, които нямат основателна причина да са извън домовете си, ще бъдат предупреждавани да се върнат в тях, дори е възможно да бъдат придружени от полицейски патрул до дома им с цел- спазване на карантинния период.

С наситено полицейско присъствие ще осигуряваме ред, законност и спазване на извънредните мерки, за да опазим живота, здравето на хората!

Нека проявим мъдрост като се адаптираме към обстоятелствата и запазим спокойствие!

Подобни статии

Top