Полицията задържа един от оборотните дилъри на “бонзай” в Столипиново

Новото психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди, набира популярност на пазара на дрога от близо две години.

Рано тази сутрин в полицейска акция по линия “наркоразпространение” в пловдивския квартал “Столипиново” бе задържан един от най- оборотните дилъри , известен с прякора БЕДРИ.

В хода на претърсване и изземване на улица “Сокол”, от дома на 31 годишния мъж, служителите на Шесто РУ са открили и иззели известно количество марихуана, амфетамин и 410 броя “бонзай”.

Новото психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди, набира популярност на пазара на дрога от близо две години. В сравнение с доза марихуана цената му е по- ниска , а ефектът от употребата му е по- дълготраен.

Дилърът, който разпространява веществото предимно около сградата на пощата в района, е добре познат на полицията. Мъжът има богато криминално досие от 7 прояви, които започват с кражби още когато Бедри е бил непълнолетен. Мъжът е син на небезизвестната дилърка Донка, популярна в квартала с прякора “МОС”.

55 годишната жена търгува с наркотици от години и има няколко фективни присъди, последната от която е била 6 години лишаване от свобода и глоба от 100 хиляди лева. Наркотикът, открит от полицията тази сутрин е бил скрит в дамската чанта на момиче, близко до Бедри, което също е задържано и ще бъде разпитано.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 от НК. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в прокуратурата.

Подобни статии

Top