Полицията затяга мерките за сигурност в Пловдив по празниците

Предприети са необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред за Деня на независимостта

В ОДМВР-Пловдив е създадена необходимата организация за обезпечаване на обществения ред,  безопасното движение по пътищата и гарантиране сигурността на гражданите по време на честванията на Деня на независимостта на България – 22 септември, и свързаните с него почивни дни, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Засилено полицейско присъствие ще има на местата за провеждане на чествания и тържества, като и на други публични прояви, свързани с празника в Пловдив и областта.

За обезпечаване на сигурността и обществения ред и своевременна реакция при необходимост са обсъдени съвместни мерки с представители на местната власт, Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението”, частните охранителни фирми, големите търговски центрове и увеселителни заведения.

Засилено полицейско присъствие по пътищата в Пловдивско

Според анализ на пътнотранспортната обстановка, по време на празничните дни се забелязва значително увеличение на интензивността на движението както в населените места, така и по пътищата от републиканската пътна мрежа, особено тези, водещи към курортните комплекси. За ограничаване на предпоставките за възникване на ПТП, както и за увеличаване на пропускателната способност на най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа на територията на областта, от страна на пловдивската полиция се предприема следното:

  1. Създадена е организация за осигуряване на максимален брой екипи за   регулиране и облекчаване на движението по пътищата, по които се очаква най-голямо натоварване  – входно-изходните артерии на  град Пловдив, уличната мрежа около големите търговски центрове, увеселителни заведения и други места с масово посещение.
  2. Осигурени са необходимите дежурни полицейски сили за своевременното въвеждане на временна организация на движението при влошена метеорологична обстановка, както и за контрол над водачите за движение с неподготвени автомобили, за стриктно спазване на въведените временни забрани и ограничения, особено в подходите към рисковите участъци.
  3. По време на празниците дейността на служителите, работещи по контрол на пътното движение ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Засилва се превантивния контрол от страна на пътна полиция и по отношение на пешеходците за недопускане на инциденти и груби нарушения на Закона за движение по пътищата.  В районите на питейните заведения на проверки ще бъдат подлагани водачите на МПС за употреба на алкохол, наркотични или други упойващи вещества.
    1 2

Подобни статии

Top