Полицията затяга мерките заради баловете в страната

Стартира кампанията на Пътна полииця – „Абитуриенти“

В ход е традиционната кампания на Пътна полиция „Абитуриенти“, чиято цел е да се осигури безопасността на движенето по пътищата по време на проявите, свързани с баловете и 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това съобщиха на брифинг в МВР.

Инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция-ГДНП отново припомни на зрелостниците отговорността им и като водачи, и като пешеходци, както и задължението на всеки пътник в автомобила да поставя предпазен колан. Тя обясни, че на място екипите ще проверяват  превозните средства за наличието на регистрация и задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, стриктно ще следят за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и на такива, които нямат свидетелство за управление на МПС.

Пътните полицаи ще контролират и за други нарушения по Закона за движението по пътищата.

При констатиране на нарушение, ще се взема отношение – на място, ако то е грубо и има предпоставка непосредствено да пострада човек, или по-късно – на база записи от видеонаблюдението, казаха още от МВР.

Top