Полякът Мачей Богуславски спечели пролога на Обиколката на България

Колоната стартира в 12:00 часа днес в първия етап до Пловдив с дължина от 178 км, ето кои пътища ще бъдат временно затворени

Полякът Мачей Богуславски спечели днешния пролог в 68-ата Международна колоездачна обиколка на България.

Богуславски беше най-бърз в индивидуалния старт по часовник около храм-паметника „Александър Невски“ в София, финиширайки за 1:08 минута.

Обиколката е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“.

Под парещите лъчи на жаркото слънце в 1-километровото индивидуално бягане по часовник покрай храм-паметника се впуснаха състезателите на всички записани за участие 26 отбора, шест от които български.

Традиционната надпревара от категория 2.2 включва шест етапа. След пролога в центъра на столицата тази вечер, утре, четвъртък, точно в 12:00 часа ще бъде даден и официалният старт на Обиколката.

ПКД „Цар Симеон 1898“ ще участва с шестима състезатели  в 68-ата Международна колоездачната обиколка на България, съобщи главният треньор на пловдивския клуб Петър Павлов. Тази година пловдивчани обединиха усилията си със столичния КК „Левски“.

В надпреварата се впускат опитния Николай Генов, Дениз Рюстемов, Константин Маринков, Дамян Иванов, Борислав Иванов и Георги Панчев. Пловдивчани направиха добра подготовка с националния отбор в Колоездачната обиколка на Камерун, в която Николай Генов финишира на третото място и спечели при „катерачите“.

На състезанието „По стъпките на Римляните” в Банско Генов завърши на 19 място в генералното класиране.

Колоната ще потегли точно в 12:00 часа по обед от главния вход на Парламента след което ще премине в отделните етапи през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли.

68-ият български Колотур ще продължи до понеделник, 5 юли по следната програма и маршрут, който пресича 4 пъти Балкана:

Програмата:

1 юли – 2 етап – София – Пловдив

2 юли – 3 етап – Пловдив – Троян

3 юли – 4 етап – Троян – Сливен

4 юли – 5 етап – Сливен – Бургас

5 юли – 6 етап – Карнобат – Габрово.

Временна организация на движението се въвежда на 1 и 2 юли (четвъртък и петък) във връзка с преминаването на 68-ата Международна колоездачна обиколка на България през територията на Пловдив. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

От 16:30 до 18:30 часа днес изцяло или поетапно ще се спира движението на пътни превозни средства, включително и на автобусите по линиите на градския транспорт, по бул. „България“ – от табелата на Пловдив при входа от Пазарджишко шосе до кръстовището с ул. „Победа“.

В петък от 13:30 до 14:30 часа движението също ще бъде спирано по маршрута на колоездачите: по бул. „Цар Борис III Обединител“ – от кръстовището с бул. „Шести септември“ до бул. „България, бул. „България“ – от кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“ до кръстовището с ул. „Васил Левски“, и ул. „Васил Левски“ – от кръстовището с бул. „България“ до табелата за край на град Пловдив.

Шофьорите на  градските автобуси, движещи се в посочените  участъци, са предупредени да  карат бавно, внимателно и да се съобразяват с въведената  временна  организация. От „Организация и контрол на транспорта“ призовават за повишено внимание и останалите участници в движението.

Подобни статии

Top