Полякът Патрик Стош спечели Обиколката на България

Най-добре представилият се българин е Лъчезар Ангелов, който завърши 31-и в генералното класиране

Полякът Патрик Стош от отбора на „Востер АТС“ спечели 67-о издание на Международната колоездачна обиколка на България. В последния четвърти етап от Сливен до Бургас с дължина от 111 км спечели друг представител на Полша – Ноберт Банашек, който финишира първи след мощен финален спринт с време  2:23:46 часа. Втори в етапа остана неговият братовчед Алан Банашек и французинът Пиер Барбие, със същото време.

В генералното класиране 26-годишният Стош запази жълтата фланелка с общо време 11:47:34 часа. Топ 3 в обиколката допълниха Алесандро Барони от Италия на 6 секунди и Мигел Анхел Байестерос от Испания на 8 секунди.

„Това е много голям успех за мен. Чувствах се много добре в четирите етапа, формата ми беше отлична, а моят отбор се представи много силно. Ще се радвам догодина да се върна в България и да защитавам фланелката. Състезанието беше прекрасно организирано“, каза Стош след последния етап.

В рамките на състезанието Стош записа една етапна победа, триумфирайки във втория етап до Пловдив, както и две втори места. В последния четвърти ден полският състезател завърши девети, което се оказа достатъчно да триумфира с жълтата фланелка.

Малко не достигна на състезателите на френския „Нипо Делко Уан Прованс“, чийто треньор е трикратният шампион в обиколката на страната Христо Зайков, да спечелят Обиколката. В тима освен победителят в етапи от „Тур дьо Франс“ и „Джиро Д Италия“ Рамунас Навардаускас са и четирима български колоездачи.

Най-добре представилият се българин е Лъчезар Ангелов, който завърши 31-и в  генералното класиране на 6:12 минути след победителя. В четвъртия етап най-напред от българите се класира Ясен Александров 12-и.

Подобни статии

Top