Времето: Понеделник ще е топъл за сезона

В равнинната част от страната на много места отново ще е мъгливо или ще има ниска облачност.

След обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще остане значителна. Над планинските райони през нощта ще е ясно, през деня предимно слънчево. До сутринта ще е тихо, а през деня ще се появи слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°. Максималните ще са от 9°-10° на места в Дунавската равнина, където ще има и по-трайни мъгли до 17°-18° в югозападните райони.

В Пловдив и региона ще има променлива облачност, до слънчево време. Минималните температури ще бъдат около 5°, а максималните ще достигат до 15°.  

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно слънчево и ще остане топло за периода. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 15°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието

ще има значителна ниска облачност, ще е и мъгливо, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-15°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:11 часа и ще залезе в 17:08 часа. Продължителност на деня 09:56 часа.

Луната ще изгрее в полунощ и ще залезе в 14:25 часа. Осветеност на диска в 0h UT 43 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top