Поп и джаз певица пее на фолклорен фестивал край Пловдив

Ансамбъл „Седенчица“ се включват в програмата на „На Петровден с хоро“

Разнообразна програма са подготвили организаторите на фестивала „На Петровден с хоро“.

„Разбира се народните танци ще изобилстват. Поканили сме ансамбъл „Седенчица“, северняшката певица Надка Томова и за разнообразие тази година решихме да включим друг стил музика – поп и джаз. Палитрата ни е богата и както се казва има за всекиго по нещо.“, обясни за DCNEWS организаторът на „На Петровден с хоро“ Мартин Мочков.

На фолклорната сцена в Ягодово тази година освен северняшкият славей Надка Томова, ще се качи и поп и джаз певицата Василена Караманлиева.

Проливният дъжд НЕ отменя фестивала в Ягодово

По традиция фолклорният празник ще бъде открит от клуба организатор на събитието – „Бъклица“ с ръководители Мартин Мочков и Драгомир Йорданов.

Талантливите танцьори от ансамбъл „Седенчица“ с ръководител Нели Карабахчиева ще дадат началото на втория конкурсен етап от фестивала в село Ягодово „На Петровден с хоро“.

Интересът към IX Национален фолклорен фестивал „На Петровден с хоро“ и тази година е огромен. Близо 900 любители на фолклорните танци ще се съберат в утрешния ден (30 юни) на стадиона в Ягодово, за да покажат красотата на народното изкуство.

Фестивалът „На Петровден с хоро“ се организира от хореографа на Северняшки ансамбъл – Плевен Мартин Мочков и Танцов клуб „Бъклица“, под патронажа на кметът на Община „Родопи” Пламен Спасов, кметът на село Ягодово Димитър Дишев и с медийното партньорство на DCNEWS.BG

Подобни статии

Top