Попето: Ако не беше Пламен Илиев, отивахме на голям срам

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов се забави дълго след края

на мача с Англия,  но даде обяснението си за резила с 0:6 на Националния стадион „Васил Левски“. Футболистът на Ростов даде допинг-проба и затова се появи доста по-късно пред журналистите.

Според него, главната причина за тази срамна развръзка се дължи в подхода на играчите към двубоя и съперника. Той отличи и вратаря Пламен Илиев, който според него ни е спасил от още по-срамно изражение на резултата.

„Имах време да помисля, докато чаках за допинг контрол. Според мен подходихме с прекалено голям респект към съперника. Закъснявахме да пресираме, а през второто полувреме, когато ги принуждавахме да изритват топката напред, това винаги водеше до опасност пред вратата ни. Само мога да поздравя Пламен Илиев, защото ако не беше той, щеше да стане голям резил„, коментира Попето.

„Разликата в класите е голяма, няма смисъл да се заблуждаваме. Във футбола обаче всичко идва от главата, от настройката. Разочароващо е, че загубихме с толкова голям резултат. Треньорът е до тъчлинията, а на терена сме ние. Явно не сме изпълнили задачите така, както трябва“, продължи Попов и се спря на темата с расизма, която очерни и самия мач, и цяла България.

„Англичаните са чули расистки обиди през първото полувреме и се оплакаха на съдията. Аз няколко пъти ходих да говоря със стюардите от сектор Б – ако могат, да предупредят феновете да не се стига до ексцесии. Всички страдаме от това, прави се лоша реклама на България – кой футболист после ще иска да дойде тук?“

„На полувремето е имало големи преговори, за да се съгласят англичаните да излязат на терена. Дори Гарет Саутгейт дойде преди малко да ми благодари, че съм се опитал да помогна. Една седмица преди мача се говореше само за това.“

, заяви Попето и опита да потърси обяснение за подобна реакция от феновете.

„Нормално е феновете да са изнервени и да демонстрират недоволството си. Всеки е имал някакви очаквания, а вижда, че нещата не се получават. С 50% от този отбор неотдавна победихме Холандия и Швеция, представихме се достойно в Лигата на нациите.“

„Като народ много са ни мачкали и това вероятно дава отражение. Ето, сега вече 10 мача нямаме победа и сме смачкани психически. Вината е обща – на футболисти, ръководство, министерство, държава. И на манталитета ни като цяло“, добави Попов.

Източник: gong.bg

 

Top