Популярни анимации, които са променени в различните държави

Когато гледаме филм не се замисляме, всъщност това ли е оригиналната версия? Понякога филмите са адаптирани към конкретна аудитория и липсват някои малки, но интересни подробности, които ви предлагаме да видите сега.

Вижте какви промени са претърпели едни от най-популярните анимации, за да се възприемат от публиката, пред която се излъчват.

„Отвътре навън“

Сцената, в която малката Райли отказва да яде броколи, не е смислена за японските зрители, тъй като децата там обожават зеленчуците. Така че, само за Япония директорите заменят броколите със зелени чушки.

В американската и някои други версии на филма има сцена, по време на хокей. В международната версия тя е заменена с футбол.

„Университет за таласъми“

В американската версия на анимационния филм Рандал прави сладки, украсени с букви, формиращи фразата “Бъди мой приятел”.

Когато сладките образуват дума на лицето на Рандал, смисълът се е загубил в превода, така че е решено да се заменят буквите с усмихнати лица.

Същата съдба има и логото на Scare Games, което остава в американската версия, но в другите държави е заменено с рисунка.

Както и тук, надписът в американската версия е заменен с рисунка на водопад.

„Играта на играчките“

Във втория филм, Бъз изнася реч пред останалите играчки на Анди, за да ги вдъхнови в търсенето на Уди. Оригиналът го показа пред американското знаме, а за музикален фон е националния химн. За международното издание флагът е заменен със земното кълбо, а песента се нарича “Единият свят”.

„Самолети“

Оригиналната героиня във филма е канадска дама на име Рошъл, но тя има 11 вариации в зависимост от страната. За Бразилия тя е Каролина; за Русия – Таня; за Германия – Хайди. И всяка има собствени цветове.

„Разбивачът – Ралф“

Минти Заки е кръстена на известен аниматор. В Япония е преименувана на Minty Sakura и е пълен римейк на образа й.

„Зоотрополис“

Водещият на новините е различен за различните страни. За Северна Америка, Франция и Канада е лос; Япония – тануки; Австралия и Нова Зеландия – коала; Китай – панда.

Подобни статии

Top