Пореден екшън: 18-годишен без книжка подлуди пловдивските ченгета, блъсна се в пътен знак - DC news

Пореден екшън: 18-годишен без книжка подлуди пловдивските ченгета, блъсна се в пътен знак

Момчето избягало от униформените и след гонка се забило в знака на кръговото за Стамболийски

Пореден екшън в Пловдив – 18-годишен без книжка подлуди пловдивските ченгета, след като не им се подчини. След гонка с полицията в петък неправоспособният водач бе задържан.

Около 23.30 ч. на 11 ноември патрул на Трето РУ забелязал лек автомобил „Фиат“ да се движи с висока скорост по пловдивския бул. „Васил Априлов“, създавайки реална предпоставка за катастрофа. На подадения сигнал за спиране на колата шофьорът демонстративно не се подчинил и с още по-висока скороск се насочил към един от изходите на града – Пазарджишко шосе.

Последван от служителите на реда, извършителят преминал през няколко кръстовища на червен сигнал на светофара. При движение по главен път Пловдив – Пазарджик, в района на кръгово кръстовище за Стамболийски, колата се ударила в пътен знак и водачът – на 18 години, бил задържан.

Установено е, че младежът има криминалистични рагистрации и присъди, а свидетелството му за правоуправление е отнето. Пробата му за алкохол е отрицателна. След оказана медицинска помощ, той е отведен в Трето РУ.

Срещу младежа е образувано бързо производство за това, че противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си. Законът предвижда за това лишаване от свобода до три години или глоба от 500 до 2000 лева.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top