Пореден протест срещу презастрояването блокира ключово кръстовище в "Южен" - DC news

Пореден протест срещу презастрояването блокира ключово кръстовище в „Южен“

Протестът е заради застрояването на зелената площ на ул. „Асен Христофоров“

Пореден протест срещу презастрояването на район „Южен“ стягат живущи от квартала.

Във фейсбук тече организация за протеста тази вечер от 18:00 ч. Мястото на провеждане ще бъде пред кметството на район „Южен”.

Снощи стана ясно, че за зелената площ на ул. „Асен Христофоров“ в „Южен“ вече има създаден Инициативен комитет. Това съобщи лидерът на сдружението „Спаси Пловдив“ Асен Костов.

За протеста е уведомен кметът Здравко Димитров, който е дал разрешение за провеждането му. Според програмата на организатора Атанас Бояджиев, след като се съберат пред кметството в 18:00 ч., към 18:30 ч. протестиращите възнамеряват да блокират кръстовището на бул.”Никола Вапцаров’ и ул.”Македония” в двете посоки в знак на несъгласие с политиката на презастрояване в града ни.

В интернет е организирана и онлайн петиция за събиране на подписи от недоволни срещу презастрояването в гр. Пловдив. Организаторът сподели, че само за три дни в нея са се подписали 660 жители на гр. Пловдив. В нея, те се обявяват против презастрояването на зелените площи и превръщането им в бетонни комплекси.

Организаторът на подписката и протеста Атанас Бояджиев приканва всички, които не са съгласни с презастрояването в Пловдив да се присъединят към протеста.

Снимка: Фейсбук/Асен Костов

Подобни статии

Top