Поредно злато за мъжката певческа група от Белозем

МПГ “ Иван Михов“ село Белозем грабна голямата награда и се завърна със златен медал и плакет от 10-тия национален фестивал  „Марица пее и танцува“.

Белоземските участници  заеха 1-во място сред  86 певчески  групи. Събитието се проведе  в харманлиййското село Достиево и  за  поредна година  даде сцена за изява на фолклорни певчески и танцови формации и индивидуални изпълнители, които  да представят, разпространяват   и популяризират песните на Тракия.

МПГ „Иван Михов “ е основана на  2 септември 2016г. по инициатива на Пеньо Генчев -Пенака от Белозем и носи името на големия тракийски музикант,  цигуларя и почетен гражданин на община Раковски  Иван Михов .

Ръководител  на групата е  народната певица Ирена Неделчева. Тя е от Русе , но е белоземска снаха. Средното  си образувание завършва в СМУ“ Филип Кутев“  в Котел . Дипломира се в Шуменски университет  „Константин Преславски“ със специалност педагогика  и специализация “ Методика на преподаване на народно пеене“.

5 години е арист- хорист в АМТИИ гр. Пловдив, а  след това преподавател по народно пууне в СМУ“Филип Кутев“ – Котел.

Преподаветел по народно пеене и р-л на представителен народен хор към СОУ“ Антим 1″ гр. Казанлък. Наградена   от министъра на културата за учител на годината  с отличие връчено лично от него. Неделчева има много участия с оркестри, на свадби и  народни веселия.

1 2

Подобни статии

Top